Международный научный журнал «Аграрное образование и наука»

При содействии Университета науки и техники штата Айова

Материалы для бесплатной публикации отправлять сюда: a-nauka@mail.ru | Требования к оформлению

ISSN 2309-7671

Key title:
Agrarnoe obrazovanie i nauka

Abbreviated key title:
Agrar. obraz. nauka

Comparative study of the quality and characteristics of cottage cheese sold in retail stores in Ekaterinburg

T. K. Spirina, student Uralskogo gosudarstvennogo agrarnogo universiteta

In article carrying out an assessment of quality of cottage cheese. The material for this study are 3 samples of cottage cheese of brands «Prostokvashino», «Madame Mu» and «classic Cheese». Assessment of the quality of the cheese is performed in accordance with the requirements of GOST R 52096-2003 «Cheese. Technical conditions». Of organoleptic indicators are studied appearance, color, odor, texture, taste.

References

1. GOST R 52096-2003 «Tvorog. Tehnicheskie usloviya» // Vse GOSTy [Elektronnyy resurs]. Rezhim dostupa : http://vsegost.com/Catalog/59/5905.shtml.
2. Kazantseva N. S. Tovarovedenie prodovolstvennyh tovarov : uchebnik. M. : Dashkov i K°, 2011. 400 s.
3. Loretts O. G., Matushkina E. V. Vliyanie genotipa kappa-kazeina na tehnologicheskie svoystva moloka // Agrarnyy vestnik Urala. 2014. No 3. S. 23–26.
4. Malyh A. P., Matushkina E. V. Sravnitelnaya harakteristika moloka pitievogo ultrapasterizovannogo, realizuemogo v TS «Oles» g. Ekaterinburga // Molodezh i nauka. 2014. No 3.
5. Matushkina E. V. Harakteristika kappa-kazeina kak fraktsii molochnogo belka // Agrarnyy vestnik Urala. 2014. No 9. S. 38–40.
6. Mikulovich L. S. Tovarovedenie prodovolstvennyh tovarov. M. : Vysshaya shkola, 2010. 416 s.
Read PDF Back to contents
Background